Rørosmartnan att!

Tradisjonen tro, tredje tirsdag i februar starter Rørosmartnan. I år er det den 163. martnan, faktisk, og vi gleder oss til å overvære åpningsseremonien! Jeg har vært på martnan mange ganger, men bare en gang har jeg opplevd åpningen. Den største attraksjonen er nok den store innmarsjen av 90 hesteekvipasjer med lasskjørere og fõrbønder, men først skal hyttklokka slå og Rørossangen synges, i tillegg til at ordføreren ønsker velkommen og lokale utøvere underholder. Her kan du lese om Rørosmartnan sin historie, og her ser du  blogginnlegg som jeg har laget fra tidligere martnar. De omtalte lasskjørerne kommer fra fjern og nær og en del har passert Tynset i år som før. Det kan du lese om i dette innlegget.

Oppfordringen fra meg må bli; ta deg en tur til Røros en av dagene denne uka! Du vil overvære et folkeliv og unike opplevelser både for syn, hørsel, gane og humør. Og yr.no lover greit vintervær, verken for mildt eller for kaldt de nærmeste dagene.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Fjellregionen og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s