Vinterdager

Litt godt er det med en skikkelig vinter, men det skal ikke underslås at det byr på noen ekstra utfordringer, også. Heldigvis bor vi ikke lenger i sommerstua, slik vi gjorde den forrige vinteren av samme kaliber som nå. Da målte vi på det kaldeste temperaturer nede mot 8-9 grader – innendørs, altså! Nå har vi det godt og varmt inne, mens det ute har vært nede i 31 blå celsiusgrader. Blant annet byr det på problemer med fôret som delvis har frosset til stenhard is. Da er det nødvendig å hjelpe dem litt med å dele det frosne graset fra hverandre – og det er fram med øksa. Også andre større og mindre utfordringer oppstår i slik kulde (ja, for det er da vel ingenting som heter problemer, bare utfordringer). Biler, for eksempel, er slett ikke laget for å tåle disse temperaturene. Heldigvis lar det meste seg løse, selv om bonden blir både kald, sliten og kanskje litt lei innimellom.

Det som er så fint på denne tida, er det vakre lyset og pastellfargene i naturen rundt oss. I dag har det snødd litt, og temperaturen har steget betraktelig. Det er også fint, men best er det i streng kulde og klarvær. Det skal det visst ble mer av utover i uka.

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Fjellregionen og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s