Storstua sin tur!

Endelig er det storstua sin tur! Husbonden har ivret sterkt for å starte opp her inne, men det har lenge vært andre presserende oppgaver som har hatt prioritet. Grua ble rekonstruert for snart to år siden, og det var da allerede støpt og lagt ned vannrør til varme i gulvet. Og siden har fint lite blitt gjort her inne. Det har vært et flott arbeidsrom, med sollys hele dagen, særlig satt pris på av Ingvill, som har gjort mye malearbeid her. Vi har lett oss frem til fargevalg gjennom å fjerne de øverste malingslagene og ellers gjette oss litt frem. Vi ønsker at stua skal gjenskapes mye lik slik den en gang har vært, men det er ikke mulig å få til alt som før. Det ser ut til at de grønne bjelkene har vært umalte før den grønne fargen kom på, mens de rød/rosa «stolpene» har vært blå. Under det gule har det vært rød brystning, men innerst, bak det røde, er det okergult helt ned til gulvet. Vi vil male både bjelkene og stolpene blå og veggen ellers blir, som dere ser, helt gul.

Det skulle by på noe problemer å få tak i linoljemaling, men vi endte opp på Os, der vi også tidligere har handlet maling. De får ikke lenger tak i mindre kvantum av linoljemaling, så det går i ti-liters spann. Siden malingen er temmelig drøy, regner vi med at det blir et stort overskudd, som da vil kunne brukes andre plasser etter hvert. Nå er vegger og tak skrapt og vasket og malejobben har begynt. Foreløpig har vi startet med den okergule veggmalingen, som virkelig skinner og lyser mot oss! Solrenningsstua, ble det en gang kalt her inne. Passer ikke det, da? Nå øyner vi håp om å feire jul her inne. Oppdatering fra arbeidet kommer, så følg bare med.

Dette innlegget ble publisert i Før og etter, Oppussingsarbeid og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s