Et valpeliv

Bjørk har allerede blitt mye større bare på de tre ukene hun har vært hos oss. Og mye mer aktiv! Bortsett fra om natten, som begynner å bli ganske rolig («bank i bordet»), er det full fart på den vesle valpefrøkna. Hun skal være med overalt der noe skjer, og når hun av og til må være en liten stund alene, liker hun det ikke, og gir også tydelig uttrykk for det. Hun er et sosialt vesen, og vil leke og koses med nesten hele tiden.

Det aller morsomste Bjørk vet, ser ut til å være lek med katten Gudleik. Skjønt, lek? Gudleik synes fortsatt å være ganske ambivalent til den nyankomne. Han kan nærme seg henne forsiktig, og er gjerne med på en kveldstur sammen med henne, men springer unna eller fekter med  potene  mot henne når hun blir for nærgående. Likevel er han betraktelig mer hjemme etter at Bjørk kom til gards, så egentlig liker han at hun har kommet. Litt drøyt er det dog å kalle det lek, det som foregår mellom de to.

De første dagene etter at Bjørk kom, sov hun mye, hun var fortsatt en «baby». Nå er hun ute mestparten av dagen, og kan holde det gående sammen med noen av oss mennesker eller Gudleik, mange timer i strekk. Men plutselig er det nok, og som om vi slår av en bryter, slokner hun. Hun har allerede lært en del, som å sitte, ligge og komme på kommando. Litt vanskeligere er det å bli værende, for eksempel inni buret når det for alle andre i huset er blitt natta. Hun må først romstere litt rundt omkring før hun kan slå seg til ro der inne. Derfor er vaskerommet nå nærmest rensket for sko, vaskemidler, ting og tang som ofte havner på slike rom. Underveis har det gått med et par (nye!) sandaler tilhørende yngstejenta, en svaber og en skittentøyskurv. Men slikt må vi vel bare regne med og tåle, for å ha dette sjarmtrollet i hus.

Dette innlegget ble publisert i Dyra våre og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s