Sommersolsnu

I går snudde sola igjen, i natt  var årets lyseste natt! Det går mot mørkere tider. Ja, det er helt sant! Og her oppe i Østerdalen fikk vi jammen en smak av vinter med det samme sola snudde. Vi dro i dag på auksjon på Narjordet, ei idyllisk lita fjellgrend i Os kommune. Snøen lå langt nede i fjellsidene da vi reiste i morges. Heldigvis forsvant det meste av det kalde, hvite utover dagen, men det var altså en perfekt dag å tilbringe på innendørs auksjon. Planen var forresten at auksjonen skulle avholdes ute på et gårdstun – i tjue graders varme -, men slik gikk det ikke denne gangen. Kan hende er det bedre odds om fjorten dager. Da avholdes neste auksjon, denne gangen i vårt nærmiljø – på Tynset. Sleng deg med om du er i nærheten. Dette er underholdning, selv om du ikke vil handle sjøl.

I morgen er det sankthansaften, men her frister det ikke videre å feire noe særlig utendørs. Men selv om det er kaldt, er det nydelig blomsterflor nå, og natta er lys og fager. Ungdommen kan plukke sju slag, legge dem under puta sankthansnatta og dermed drømme om sin tilkommende. Tenk så spennende, da! Her er noen av de blomstene man finner akkurat her og nå:

 

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv, Fjellregionen og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s