Se, så store kyllingene har blitt!

Kyllingene spiser hele tida. De vokser enormt fort, og nå var det på tide å gi dem litt mer plass. De hadde nemlig begynt å hoppe over kanten på kassa de har vært i siden de ble flyttet fra rugekassa da de var en dag gamle. Vi laget en provisorisk liten kyllinggård i et hjørne inne i storstua, der det fortsatt ikke er påbegynt restaurering. Det er viktig at kyllingnøstene er trygge for pusen Gudleik, for han er jo svært nysgjerrig på disse små. Som kan ses på bildene, har kyllingene fått ordentlige vinger med fjær, og de har kommet seg opp på bena og blitt høyreiste, der de spankulerer omkring. Vel, av og til flyr de bare rundt, over hverandre, maten og gjerne i vannskåla med! Jeg forstår hvor uttrykket «som hugærne høner» kommer fra (men må nok si at det synes som om haner ikke er særlig bedre! Ja, for vi antar at noen av de små må være haner også, men det vet vi ikke med sikkerhet på en god stund ennå) Vi har ulike arter, sort minorka, jærhøns, red rhode island og brune italienere. Ny oppdatering kommer snart – for her går det fort! Forresten, jeg går stadig og nynner på en gammel barnesang, Prøysens «Kyllingen», som jeg ofte sang for mine, den gang de var små! Den yngste kunne sågar alle åtte versene, siden det var yndlingssangen hennes på vei til barnehagen, daglig, en lang periode. Søt liten animasjon av denne fant jeg på Youtube, og her deler jeg med dere.

Dette innlegget ble publisert i Dyra våre og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Se, så store kyllingene har blitt!

  1. Elisabeth sier:

    Hei! Så gøy å se! Vi hadde også kyllingene inne, men oppdaget fort at det ble VELDIG støvete – overalt – på rommet deres. (Så mye at printeren vår, som sto på samme rom, måtte rengjøres på innsiden for at den skulle begynne å virke igjen). Vet ikke hvordan dere kan løse det hos dere, men det er kanskje noe å være obs på? Gleder meg til å se hvordan de vokser!

    • storeggen sier:

      Takk for for tips, Elisabeth! Det rommet de nå står på, har vært utsatt for utrolige støvangrep flere ganger, bl.a. da peisen der ble restaurert! Det har også stått en sag der, som ble brukt da andre deler av huset ble pusset opp, og rommet er ikke klart riktig ennå for videre restaurering. Forhåpentligvis er kyllingene klare for å være ute i sitt egentlige hønsehus når vi starter den prosessen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s