Kommer vår

Våren er absolutt i full gang også her oppe i Fjellregionen. Hvis du lurer på hvor Fjellregionen er, kan jeg opplyse at det er et relativt nytt begrep, samlet brukt om kommunene i Nord-Østerdalen i Hedmark, fra Rendalen i sør, nordover via Alvdal, Folldal, Tynset, Tolga og Os, samt Røros og Holtålen i Sør-Trøndelag. Regionen har virkelig mye å by på, men jeg pleier å si at det meste er alt for godt bevarte hemmeligheter for folk flest andre steder i landet. Kommunene er ikke særlig store hver for seg, men til sammen bor det rundt 23.000 innbyggere i regionen. Tynset er bygda mi, men jeg liker godt å farte rundt og oppleve mye av  det de andre bygdene også kan by på. Hvis du har fulgt bloggen min en stund, har du sett innlegg både fra festivaler, konserter og revy, opera (Di Setra), Rørosmartnan, vakker og spennende natur både sommer og vinter og mye, mye mer! For meg personlig er det også et eventyr i seg selv bare det å ha fått mulighet til å flytte hit til den gamle slektsgården vår. Vi jobber tidlig og sent for å sette den best mulig i stand, slik at den kan «leve» videre i mange år fremover.

Tynsetbygda sett fra Storeggen

Tynsetbygda sett fra Storeggen

Akkurat nå for tiden føles det litt som «never ending story» – oppussingen, altså. Vi er kommet til det stadiet hvor det gjenstår mange småjobber i de rommene som er kommet lengst. Det vil si at vi gjør mye som knapt synes, men som irriterer veldig når det ikke er gjort. Du kjenner sikkert til lister som ikke er satt på, noen enkelte småsteder som mangler maling etc etc.

Jeg har lenge ergret meg over vinduene som har sett ut som om de har vært isfryste helt siden de ble satt inn. Det har rett og slett ikke vært mulig å se klart gjennom dem, av den grunn at de har blitt glasset på gammeldags vis, ved bruk av vinduskitt. I vinduskitt er det mye linolje og glassene bærer rett og slett veldig preg av det. Det kalde vinterværet har hindret meg i å rense vinduene, men nå fant jeg det på tide å starte prosessen. Det hele ble egentlig utløst ved at jeg en tidlig morgen oppdaget at hunden gjødde på noe nede i dalbunnen. Jeg forsøkte å se hva det var, men måtte åpne vinduet for å få øye på det, som var to elger i soloppgang! 

Elg i soloppgang!

Elg i soloppgang! (Ja, jeg ønsker meg telelinse!)

Halve vinduet er renset for mesteparten av oljen. Tid for pause, for dette var tungt!

Halve vinduet er renset for mesteparten av oljen. Tid for pause, for dette var tungt!

DSC_0608

Pause i sola!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Litt kjedelig å drive med innearbeid i det fine vårværet. Vi har tatt oss tid til å nyte sola, men har puslet litt innendørs også.

Baderomsbenken trengte en list nederst. Her er det splittet et bord som så er lagt i bløt, og dermed kan den bøyes på plass rundt benken.

Baderomsbenken trengte en list nederst. Her er det splittet et bord som så er lagt i bløt, og dermed kan den bøyes på plass rundt benken. Nå må den tørke godt før den kan males.

Dørstokkmaling

Dørstokkmaling

Storeggen og Tronfjell

Storeggen og Tronfjell

Her nede i bygda er det som du ser, nesten snøfritt. Litt lenger opp er det fortsatt godt skiføre. Det blir spennende å se om det holder til påske.

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Fjellregionen, Oppussingsarbeid og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s