Noen som vet?

DSC_0097

Lurer på om noen vet hva denne ble brukt til? Det er en slags dyp hylle eller «eske» med en stang under (her henger det et pyntehåndkle på stangen). Hylla er lita og nett, bare 34 cm bred og total høyde er 43cm. Hylla vår er malt i samme okergule farge som veggen i gammelstua. Vi har funnet et par andre liknende hyller som har vært litt forskjellige i utformingen – og dessverre også litt ødelagte. Jeg syns den er fin og dekorativ, og skulle gjerne visst mer om hva den har vært brukt til opprinnelig.

Dette innlegget ble publisert i Fra gammelt av og merket med , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til Noen som vet?

 1. Birgit sier:

  Det er så spennende å følge dere. Det blir så utrolig flott. Spennende med Linmalingen, Flott å ta vare på de gamle tradisjoner. Denne hylla har jeg en kopi av på hytta. Min kusine har lagd den og hun har fortalt meg hva den er til, men det lagret jeg ikke på «harddisken» gitt. «låner» bildet ditt å sender henne, så kan vi få svar på hva hylla ble brukt til, forhåpentligvis.

 2. Birgit sier:

  Og her er svaret fra min kusine.
  Dette ble kalt ett bostkast, hang ved ovnen eller peisen, noen var heldekket foran med ett fint formet hull akkurat stort nok til og putte neven inni her oppbevarte en gjerne hårbørsten og kanskje andre små personlige hemmeligheter. De hadde «rosevann» som var den tidens parfyme, såpestykker med roseduft, eller andre ting de bare brukte når de gjorde seg klar for kirkegang eller slike ting

 3. kristine sier:

  Denne hyllen, lik tallerkenrekkene, er sansynligvis like gamle som huset, i alle fall malt i samme runde 🙂 Jeg prøvde og finne en lignende farge på det gamle kjøkkenet, men er nok ikke helt god 🙂

 4. Mette sier:

  Hei!
  Det er så gøy å følge med på bloggen! Dette blir bra👏👍! Jeg er meget imponert over arbeidsinnsatsen deres👍!
  Mette

 5. Det er en annen forklaring også, på den lille kassa på veggen:Siden den henger i nærheten av peisen kunne man ha fyrstikker og noen tyrifliser i den, til oppfyring om morgenen. Men meningene er delte om dette.
  Torhild.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s