Den femte årstid

DSC_0152

Det er det det kalles, vinterfestspillene på Røros. Jeg var så heldig å få overvære åpningskonserten i usedvanlig nydelige (og nyrestaurerte) Bergstadens Ziir, altså kirka, i går kveld. Ikke bare er kirkerommet fantastisk i seg selv, og selvfølgelig et unikt konsertlokale, men nå, under festspillene, er den pyntet med flere tusen tulipaner. Det er de lokale blomsterpikene Karoline Schjølberg Fæmundshytten og Tina Forselius som er  som har stått for blomsterprakten.

Konserten var flott, en nærmest magisk opplevelse en kald kveldsstund der vi kom, slitne etter dagens dyst. Programmet inneholdt stykker av bl.a. Røroskomponisten F.C. Prøsch, Tchaikovsky, Johan Halvorsen og Verdi, og ble vakkert fremført av Trondheimssolistene og ulike solister med dem.

DSC_0169

Trondheimssolistene, her med solist Ksenia Sidorova på trekkspill

Kirka var fylt til randen med sine 1600 sitteplasser, pluss ståplasser, så vi var mange sammen som opplevde konserten i går. I dag, i morgen og søndag fortsetter festspillene, og det kan nok fortsatt være mulig å få tak i billetter til enkelte arrangementer. Noen er forresten endog gratis!

DSC_0164

Fulltallig publikum

Detaljer fra kirkerommet

Dette innlegget ble publisert i Fjellregionen og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s