Nykomlinger

Nå er det bare dager til nyfjøset skal være innflytningsklart! Bl.a. for å fylle opp tilstrekkelig til at fjøset skal holdes varmt nok, har vi utvidet flokken vår med noen nye dyr. Det er jo dyra selv som produserer varmen der. I helga ankom tre vakre små oksekalver Storeggen. Fantorangen som er størst er mest rød, Robin er svart og hvit og Birger er rød og hvit og minst. Han har for sikkerhets skyld fått på seg et dekken for ikke å fryse. De tre er i hovedsak NRF, altså norsk rødt fe, i tillegg til at Robin har litt Holstein i seg. Tidligere har blandingskvigene Smil og Karamell blitt en del av flokken. De tre nyeste små skal få være litt for seg selv noen dager foreløpig, men når de flytter inn i nyfjøset skal de få gå sammen med årskalvene våre i en egen kalvebinge. Takk til Torill, Gro og de andre på NL som har stelt så pent med dem før de kom til oss!

I går tok vi med de tre ferskingene på en liten tur rundt på gården. De virket glade for å komme ut, selv om det nok var litt uvant med nye omgivelser. Da de andre kyra fikk øye på de tre, ble det livlig! Fantorangen rautet, og de store kyra svarte og kom stormende mot veien der kalvene var. Det var veldig morsomt å betrakte denne kommunikasjonen mellom dem og det var helt tydelig at de opplevde hverandre som likesinnede. Kyra reagerer aldri sånn på andre slags dyr, det være seg geiter, hunder eller andre slag.

Smil og Karamell, samt en liten bøling med limousinkviger har forøvrig blitt godt integrert i flokken, og det er fred og fordragelighet, både hos dem og hos oksene for tiden. Nå er vi spent på flyttingen til nyfjøset. Disse dyra er ikke så glade i forandringer og pleier å være utpreget skeptiske til å bevege seg ut på nye områder. Fortsettelse følger.

Dette innlegget ble publisert i Drift, Dyra på gården og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s