Lokalmat i fjellregionen

Kortreist mat er i vinden. Vi har også blitt mer bevisste på hva vi spiser og hvor det kommer fra, og velger gjerne de nære produsentene når det er mulig. Heidrun er en familiebedrift som holder til like i nærheten av oss. Lars og Anne Ragnhild Rønning produserer aldeles nydelig kjøtt av kje, altså fra geitekillinger. De prøver seg stadig frem med nye produkter, hittil er de kanskje mest kjent for pinnekjøtt og fenalår, men de har bl.a. også ulike pølser og sadel av geit. Produksjon av geitekjøtt krever at killingene kastreres før de kommer i brunst, ellers blir kjøttet rett og slett uspiselig. Det er det ingen fare for hos Heidrun, kjøttet de produserer er kjempegodt, og vel verdt en smak eller flere. Forøvrig liker jeg godt prinsippet i det å bruke bukkekillinger til noe så bra. Alternativet for disse små nyfødte hadde vært å bli avlivet og destruert med det samme. Det er nemlig tradisjonelt ikke vært marked for kjekjøtt i Norge. Nå klarer knapt Heidrun å levere så mye kjøtt som etterspørres. Heldige er vi derfor som bor nært og har mulighet til å stikke innom når disken er fylt.  Bor du i Osloområdet, kan du få tak i produkter fra Heidrun på gourmetbutikken Jacobs, og det serveres også Heidrunkjøtt på Røros hotell og på Savalen hotell.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s