Liv og røre

Vi har hatt storbesøk i helga! Hele ti personer har på hver sin måte tatt del i gårdslivet, og det har vært livlig både inne og ute. Vinteren kom en tur på besøk igjen,  og de to yngste gjestene på tre og fem år, har akt på kjelke, gått på ski, hentet seg nylagte egg i hønsehuset, sittet på med traktor, sett og kost med nyfødte kalver, spadd kumøkk i fjøset, og mye mer som de ikke har så mange muligheter til å oppleve der de bor. Vi håper de er fornøyde med alle inntrykk av det de har fått være med på her på gården, og håper på flere slike besøk.

Etter at Gulla ble født på tirsdag, har det kommet to kalver til. Dokka fødte den vesle oksen Månetyr fredag like før solformørkelsen, og i dag var det Engelin sin tur. Hun fikk sin lille kvigekalv ute, men det gikk helt fint, tross nysnøen. Kalven har fått navnet Vårlin, siden hun er den første som ble født etter vårjevndøgn.

Vårlin

Vårlin

Dette innlegget ble publisert i Bygdeliv, Dyra på gården og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s