Storeggens lille gårdsbakeri

Vel – foreløpig kun til egen bruk, men kanskje en gang kan flere få nyte godt av de deilige bakevarene som produseres her på gården.

Baksterommet har fått enda en oppgradering, med diverse hyller og et lite skap. Vi fortsetter med gjenbruk og fant frem noe av det som har blitt liggende på låven av flyttelasset vi hadde med oss, samt noe vi har funnet under de mange ryddeprosessene – her og andre steder.

Det hjalp for å få det ryddigere og med bedre «armslag» i bakingen. Datteren hadde satt seg fore å fylle opp fryseren slik at vi skulle være selvforsynte med brød helt frem til jul! Nå ligger det femti brød der! Nydelige, grove brød, noen med ekstra godsaker som valnøtter og gresskarkjerner. Vi får se om det holder, for det er lett å spise over evne av disse brødene.

Har du lyst til å prøve selv? Veldig enkel oppskrift, som følger:

Til to brød:

500 gram hvetemel, 500 gram grovt mel/nøtter/gresskarkjerner/solsikkefrø o.l., ca 1 1/2 ts tørrgjær, ca 2 ts salt og ca 2 ts sukker. Bland alt godt i en bakebolle og tilsett vann ( ca 1 l kaldt) til røren har fått en passe «grøtete» konsistens. Smør formene med litt olje og dekk med litt mel. Heves (gjerne over natta) og stekes på 200 grader (varmluft) eller 230 grader med vanlig over- og undervarme. Vel bekomme!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Bygdeliv, Drift, Oppussingsarbeid og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s