Det er noe på gang…

Kom, mai, du skjønne, milde,
gjør skogen atter grønn,
og la ved bekk og kilde
fiolen blomstre skjønn!
Hvor ville jeg dog gjerne
at jeg igjen deg så!
Akk, kjære mai, hvor gjerne
gad jeg i marken gå!

Om vint'ren kan man have
vel mangt et tidsfordriv;
man kan i sneen trave -
å ja, et lystig liv!
Men når seg lerken svinger
mot sky med liflig slag,
på engen om å springe -
det er en annen sak!

Kom derfor, mai, du milde,
gjør skogen atter grønn,
og la ved bekk og kilde
fiolen blomstre skjønn!
Hvor ville jeg dog gjerne
at jeg igjen deg så!
Akk, kjære mai, hvor gjerne
gad jeg i marken gå!

D. Jæger
Jordet vårt er fortsatt lysebrunt og Tronfjell er blitt hvitt (igjen), men snart, snart grønnes det, også her.

Jordet vårt er fortsatt lysebrunt og Tronfjell er blitt hvitt (igjen), men snart, snart grønnes det, også her.

Nå nærmer det seg tid for å utvide «staben» her på gården! Lenge har jeg og Gandhi vært de eneste fastboende her, og det er jo litt stusselig på en så fin plass! Siden mars har eldstedatter også vært her, og nå har i tillegg sønnen kommet hjem. Når da i tillegg husbonden skal være hjemme en god periode fremover, blir det riktig folksomt her på gården! Og i det ligger selvfølgelig uante muligheter! Det planlegges både i teori og praksis. I løpet av sommeren håper vi å få kyr på plass, og vi har fått kontakt med kommunens kontaktperson som skal hjelpe oss med råd og veiledning i den saken. Vi tenker oss å ha dyr som skal gå fritt utendørs, men med mulighet til å gå inn når de ønsker, kanskje spesielt i kuldeperioder. Derfor har vi renset møkkakjelleren og skal male den lys og bygge på et inngangsparti som dyra selv kan komme inn og ut gjennom.

Ungdommene ønsker seg høner, så jeg får (litt forsinket) kyllinger i bursdagsgave i år! Nå har de begynt å ordne til nytt hønsehus og hønsegård. Det har vært høner her før vår tid, men de gamle veggene i hønsehuset var fulle av muselort og andre mindre hyggelige ting, så de ble revet. Nå skal det vaskes, spyles og settes opp nye vegger, vagler og krypinn for hønene. Vi har ikke riktig bestemt oss for om vi skal forsøke å ruge ut fjørfeet selv, eller om vi skal kjøpe ferdig klekte kyllinger. Men det må bestemmes raskt, for hovedklekkingen foregår om en måned. Og skal vi klekke ut kyllingene her, trenger vi en rugemaskin. Det er mange hønseraser å velge mellom, foreløpig holder vi en knapp på lett blanding av jærhøns, hvite italienere, brune italienere og kanskje sort minorka. Vi har fått lære at jærhøns er den eneste norske rasen, og at de ikke ruger eggene selv. Vi lærer sikkert mye mer etter hvert!

Hele familien er enige om at vi også ønsker oss en katt! Det mest spennende blir hvordan Gandhi, hunden vår vil reagere, men vi håper at han vil bli venn med pusen, og se på den som en kamerat, ikke et bytte! Kattunger er forresten noe av det søteste jeg vet! Vi håper det finnes en liten pus som snart er klar til å forlate kattemor og kan flytte inn hos oss. Vi lover i alle fall å stelle godt med den!

Mens vi venter på dyra, venter vi også på at løvet skal sprette helt ut og det grønnes også her hos oss. Dette er ripsbuskene våre, helt på bristepunktet akkurat nå :-)

Mens vi venter på dyra, venter vi også på at løvet skal sprette helt ut og det grønnes også her hos oss. Dette er ripsbuskene våre, helt på bristepunktet akkurat nå 🙂

Her skal det bli hønsehus!

Her skal det bli hønsehus!

Møkkakjelleren klar for å males slik at det blir lyst og trivelig for de kommende dyra

Møkkakjelleren klar for å males slik at det blir lyst og trivelig for de kommende dyra

Bestevenner! La oss håpe Gandhi blir like glad i pusen

Bestevenner! La oss håpe Gandhi blir like glad i pusen

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Drift, Oppussingsarbeid og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s