«Ny» vedovn

Det var på høy tid å få inn en vedovn i huset. Vi har flere gamle ovner, eller deler av ovner, liggende nede på låven. En av disse, min mormors gamle bakekomfyr, skal etter hvert settes i stand og plasseres på kjøkkenet. De andre ovnene trenger alle en grundig overhaling og reparasjoner, og noen mangler dessverre sentrale deler, så de må bli stående der de er. Så altså, vi måtte få tak i en ovn som kunne brukes nokså umiddelbart. Vi var så heldige å få kjøpt en gammel ovn som syntes overkommelig å sette i stand. Det er en gammel etasjeovn, laget ved Kværner bruk. Vi vet dessverre ikke året, men ovner laget ved Kværner er i hvert fall produsert før 1940. Denne skal være like rentbrennende som nye ovner, og etasjene gjør at denne ovnstypen varmer godt og lenge. Vi gleder oss til å prøve den!

Flott ny ovn! Vi syns den passer perfekt.

Flott ny ovn! Vi syns den passer perfekt.

Dette innlegget ble publisert i Før og etter, Oppussingsarbeid og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til «Ny» vedovn

 1. Birgit sier:

  Så flott, både kjøkken ovn og bad. Gratulerer. Gøy å følge med. Imponert over hvordan ovnen ble.

 2. handyeinar sier:

  For en fin og gammel ovn. Er denne ok mtp. brannforskriftene i Norge? Jeg fikk beskjed om strengere lover når jeg kjøpte min. Ønsket en eldre versjon, men endte opp med en mer moderne, da jeg ikke fikk lov til å pusse opp ovnen min : sånn endte min opp; https://www.biopeiser-shop.no/spartherm-varia-ash-4s_5272r33793.html : er jo fornøyd, men ønsket en eldre versjon (kona ønsket denne da…)

  • storeggen sier:

   Hei! Takk for hyggelig kommentar. Ja, det lokale Brann- og feiervesenet har vært og inspisert, så det skulle være i orden 🙂

   • handyeinar sier:

    Så utrolig gøy å finne gamle skatter, jeg husker godt jeg var på besøk hos bestefar, og fant alltid skatter og gamle gjenstander på låven. Har en fin kommode som skal være over 150 år, kraftig sak, men veldig fin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s