Malingskunst

Østerdalsstua er dekorert med maling. Den gule fargen på veggen illuderer kinesisk silketapet, den sorte lista som utgjør toppen av brystpanelet etterlikner ibenholt og nederst er det  «mahogni». Panelet er laget av bakhon, med den glatte siden inn, limt tett sammen, slik at det ikke er mulig å se skjøter. Over vinduene er det malt bibelsitater, eller liknende. Maleren har ikke skrevet navnet sitt, så vi vet ikke helt sikkert hvem han var. Det kan ha vært sønn eller  sønnesønn av den kjente maleren Sønvis Olsen Holemoen. Både sønnen, Ole Sønvisen Holemoen, født 1809,  og sønnesønnen ble også dyktige malere. Sønvis Olsen d.y. ble født i 1834. Malingen i østerdalsstua vår ble utført i 1856.

Døra er veldig gammel og veldig slitt, men de «greske søylene» på hver side og marmoreringen, samt bibelsitatet over er fortsatt godt synlig.

«Malingen er Arbeidet og forfærdiget fra min Haand den 21de Juli i aaret 1856»

Dette innlegget ble publisert i Fra gammelt av. Bokmerk permalenken.

1 svar til Malingskunst

  1. Mette sier:

    Det ser kjempefint ut, gøy å følge med:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s