Grunnmurens fall

Det er bare å innse – det må ny grunnmur til under mesteparten av huset, og sannsynligvis bør også noen av bunnstokkene skiftes. Deler av huset må også jekkes litt opp og i tillegg må det dreneres rundt hele huset. Dessuten skal det bygges en mindre forstøtningsmur under selve huset. Vi har fått tak i driftige fagfolk som har greie på det, og som kan sitt håndverk;  Svein Olav, Ivar og Tor. De kom med masse utstyr og pågangsmot og satte i gang. Men først ble det gjort en innsats fra huseier Stein, som for hånd gravde ut en mengde masse fra innsiden av grunnmuren, før de andre kom med gravemaskin og jobbet på utsiden. Opprinnelig er det to små kjellere under huset, den ene ligger omtrent midt under kjøkkenet, mens den andre ligger under storstua, den lave, enetasjes delen av huset. Kjelleren under kjøkkenet blir ikke berørt av arbeidet som skal gjøres, men veggen fra kjelleren under storstua mot øst, må skiftes. På denne veggen er det også en pipe fra den tidligere peisen i stua. Dette byr på noen utfordringer da muren inntil pipa rives. Vil pipa klare seg og bli stående, er spørsmålet. På den veggen er det også et buet gammelt vindu. Heldigvis gikk det bra med både pipa og vinduet. Utenfor den andre kjelleren, vil det nå bli et nytt kjellerrom som Stein har gravd ut. Denne uka fortsetter arbeidet…

Dette innlegget ble publisert i Oppussingsarbeid. Bokmerk permalenken.

3 svar til Grunnmurens fall

  1. Fabian Moser sier:

    Så spennende det er å følle med på ombyggningen som forigår hos dere! Jeg hadde likt å vare der og hjelpe masse 🙂 Gleder meg til å se fremskritten neste år 🙂

  2. birgit sier:

    Utrolig gøy å følge bloggen din. Må jo være spesielt for deg å nå være husfrue! på Storeggen. Og følge i din mors fotspor. Syntes det var rørende å se at du fant innskrift som din mor hadde skrevet på setra, det må være spesielt for deg. Hva dere får til, imponert. Gleder med til resten. Og masse lykke til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s