Forfall

Gårdens opprinnelige setervang ble skilt ut og solgt for flere år siden. Jeg vet ikke når forfallet av husene startet, men i dag ser de slik ut. Det skal tilføyes at eieren også har en relativt ny hytte ved siden av disse sammenraste husene, som holdes i god stand.

Spesielt ett av husene kan vi se er bygget av utrolig grovt tømmer. Historien, jf. Tynset bygdebok, sier at «Embret Oleson vart kalla Stortre-mann’. Da han bygde Storevangen på Moan-Langsætra hogde han fjøstømmeret oppe i lia ovafor sætra og bar stokkene ned til vangen.» Dette var nok en levende historie i familien, for også mor fortalte om vår bjønnsterke forfar som var født i 1711 og døde i 1791.

Slik så det ut på sætra i gamle dager, før forfallet startet

Dette innlegget ble publisert i Fra gammelt av. Bokmerk permalenken.

1 svar til Forfall

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s